Volledig scherm
© BSR Agency
4
EINDE
0
  • Robin van Persie 38' 52' 62'
  • Steven Berghuis 76'

Opvallend lege Kuip smult van Robin van Persie

Feyenoord heeft zich vanavond gerevancheerd voor het bekerechec tegen Ajax. Hoewel het spel bij vlagen nog niet best was, wonnen de Rotterdammers simpel met 4-0 van FC Emmen, mede door een hattrick van Robin van Persie.

Door Mikos Gouka

In een Kuip waar zeker tienduizend stoeltjes leeg bleven, streepte Robin van Persie nog maar eens iets van zijn bucketlist. Al ontkent de aanvoerder van Feyenoord nog dromen of wensen op voetbalgebied te hebben. Tegen degradatiekandidaat Emmen maakte de schaduwspits zijn eerste hattrick in zijn loopbaan in de eredivisie. Ooit, als jong talent, mikte hij vijf keer raak tegen AGOVV in het bekertoernooi. In de eredivisie lukte hem niet.

Volledig scherm
© BSR Agency

Van Persie hielp Feyenoord langs een onthutsend zwak FC Emmen, dat ondanks het matige spel voor rust bij 0-0 toch tweemaal alleen voor keeper Kenneth Vermeer verscheen. Sven Braken schoot eerst tegen Vermeer aan en bij kans twee, nadat hij Cuco Martina had afgetroefd, vuurde hij hoog over.

Vermeer raakte bij de eerste redding geblesseerd en werd later vervangen door derde keeper Joris Delle, de eerste Fransman op het veld bij Feyenoord in de clubhistorie. FC Emmen brak uiteindelijk door de leepheid van Van Persie, die doelpunt 200, 201 en 202 produceerde in de competitieverband, verdeeld over de clubs Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe.

Het is nog maximaal tien wedstrijden genieten van Van Persie. De aanvaller liet later een vrije trap aan Steven Berghuis die fraai raak schoot: 4-0.

Het zorgde voor rust, al waren ook dit keer weer spreekkoren te horen die Martin van Geel moeten aansporen om Feyenoord na dit seizoen te verlaten. Dat doet Van Persie ook, al is de aanvaller met 35 jaar en 209 dagen oud nog altijd de beste speler van de club. Dat liet de Kuip hem ook weten toen hij drie minuten voor tijd naar de kant werd gehaald voor Luis Sinisterra.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency