Volledig scherm
De Paraguayaanse matchwinnaar tegen Argentinië Basilio Duarte, hier in het groepsduel met Italië. © BSR Agency

Oranje Onder-17 treft Paraguay in kwartfinale WK

WK in BraziliëParaguay is zondag (20.30 uur Nederlandse tijd) de tegenstander van het Nederlands elftal Onder-17 in de kwartfinale van het WK. Paraguay won afgelopen nacht na een spectaculair duel met 3-2 van het favoriete Argentinië.

De Argentijnen begonnen veel sterker aan het duel in stadion Kleber Andrade, in Cariacica in de Braziliaanse deelstaat Espírito Santo. Bij rust keek Paraguay tegen een 2-0 achterstand aan, maar in een doldwaze tweede helft zette de ploeg van trainer Gustavo Morinigo dat om in een sensationele zege.

De wederopstanding van de Paraguyanen begon een klein kwartier na rust toen een eigen doelpunt van Cano de 2-1 betekende. Dat leidde tot een enorme stormloop van Paraguay. Een kwartier voor tijd zorgde Torres voor de gelijkmaker. Vier minuten voor het eindsignaal maakte Basilio Duarte na een dribbel van Amione met een ziedend schot de winnende goal.

Oranje Onder-17, dat zich dinsdagnacht al voor de kwartfinales plaatste via een 3-1 zege op Nigeria, treft Paraguay zondag ook in stadion Kleber Andrade.