Volledig scherm
PREMIUM
Georginio Wijnaldum maakte beide goals voor Oranje in Minsk. © BSR Agency

Oranje op Rapport: Wijnaldum excelleert als het moet

CijfersMet de tweede overwinning in vier dagen tijd zette het Nederlands elftal een grote stap naar het EK. Zonder imponerend spel was Oranje met 1-2 te sterk voor Wit-Rusland. De spelers en de bondscoach op rapport.

Jasper Cillessen 5.5
In de eerste helft zag Jasper Cillessen geregeld een aanvaller van Wit-Rusland voor zich opduiken, maar hij hoefde niet in actie te komen. Dat was acht minuten na rust wel anders, toen Stanislav Dragun hem met een kopbal passeerde. In de daaropvolgende minuten drong het thuisland aan, maar Cillessen hoefde geen redding te verrichten.

  1. FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt per direct afscheid van commercieel directeur Robbert Klaver. Hij verschilde met de rest van de clubleiding van mening over het toekomstige beleid op commercieel gebied. ,,Iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben", zegt algemeen directeur Wouter Gudde. ,,Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden."