Volledig scherm
Lau van Ravens in 1968. © ANP

Oud-scheidsrechter Van Ravens (96) overleden

Actief op WK 1970Oud-scheidsrechter Lau van Ravens is op 96-jarige leeftijd overleden in Rijswijk. Dat heeft zijn zoon vandaag bekendgemaakt. De markante arbiter stierf vorige week.

Van Ravens leidde in de jaren zestig en zeventig talloze wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal. Vanaf 1966 was hij internationaal actief. In 1969 floot Van Ravens de finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars tussen FC Barcelona en Slovan Bratislava. In 1972 was hij scheidsrechter in de tweede wedstrijd van de finale van de UEFA Cup tussen Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur. In 1970 was hij actief als scheidsrechter bij het WK in Mexico.

De geboren Schiedammer werd in Nederland twee keer gekozen tot beste scheidsrechter. Van Ravens was bijna vijftig toen hij stopte met fluiten.
Hij is in besloten kring gecremeerd.

  1. Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

    Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

    Het kampioenschap heeft FC Twente uit alle hoeken van de voetbalwereld felicitaties opgeleverd. De opmerkelijkste huldeblijk kwam van een ‘oud-lid'. Eljero Elia, van 2007 tot 2009 twee seizoenen speler van de club uit Enschede, schreef een emotionele ‘brief’ op zijn instagram-account, waarin hij trots is speler van FC Twente te zijn geweest. ,,De steun van supporters kan spelers verder brengen, dat heb ik wel geleerd in Enschede.”