Volledig scherm
© ANP Sport
3
EINDE
3
  • Mike van Duinen 27'
  • Kenneth Paal 53'
  • Yuta Nakayama 89'
  • Simon Gustafson 24'
  • Gyrano Kerk 71'
  • Issah Abass 86'

PEC Zwolle en FC Utrecht zorgen voor doelpuntrijke herstart eredivisie

De eredivisie is weer van start gegaan met een sensationeel gelijkspel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht: 3-3. Bij FC Utrecht kon doelman Jeroen Zoet op een merkwaardig debuut terugkijken.

Door Tim Reedijk

De ogen waren gericht op Jeroen Zoet na de toch wat opmerkelijke huurdeal tussen FC Utrecht en PSV eerder deze week. Zoet wil zijn EK-selectie veiligstellen dit halfjaar. Hij kende een merkwaardig eerste optreden in het shirt van FC Utrecht, met tegendoelpunten, enkele aardige ingrepen maar ook een twijfelachtig moment bij de tweede tegengoal van FC Utrecht. Hij stond aan de grond genageld na een zwabberbal van Kenneth Paal.

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - FC Utrecht (premium). 

Miscommunicatie

Volledig scherm
Zoet staat aan de grond genageld na een schot van Paal. © ANP Sport

Het eerste doelpunt van PEC ontstond na miscommunicatie tussen diezelfde Zoet en verdediger Mark van der Maarel. Laatstgenoemde reageerde bepaald niet doortastend waardoor Mike van Duinen zijn ploeg naast FC Utrecht kon zetten. De bezoekers waren op voorsprong gekomen door een penalty van Simon Gustafson, die al zijn twaalf strafschoppen in Utrechtse dienst benutte. Alsof de videoscheidsrechter nog niet genoeg besproken was in 2019, was het eerste wapenfeit in de eredivisie in het nieuwe kalenderjaar een VAR-moment na opzichtig hands van Sam Kersten.

Met het doelpunt van Paal leek PEC de zege te grijpen waar het zo naar snakt, ware het niet dat FC Utrecht een machtige comeback in petto had. Eerst schoot Gyrano Kerk raak na een fraaie aanval over meerdere schijven, vlak voor tijd dacht invaller Issah Abass zijn elftal naar de zege te schieten. Toch moest Zoet nog één keer vissen bij een schot van Yuta Nakayama, passend bij zijn even opmerkelijke als vermakelijke debuut.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Abass viert de 2-3. © ANP Sport
Volledig scherm
Nakayama heeft het laatste woord. © ANP Sport