Volledig scherm
Steven Bergwijn viel geblesseerd uit tegen Fortuna. © BSR Agency

PSV bekijkt inzetbaarheid Bergwijn van dag tot dag, maar blessure valt mee

De blessure die Steven Bergwijn opliep tijdens PSV-Fortuna Sittard is niet zeer ernstig. De aanvaller viel tijdens het duel uit en moest per brancard van het veld. Hier en daar werd gevreesd voor lange afwezigheid, maar die vrees is ongegrond gebleken. 

De medische staf van PSV heeft de international goed onderzocht en daaruit is gebleken dat zijn inzetbaarheid op dagbasis moet worden bekeken. Op geleide van de pijn kan hij de training hervatten.

Hoe lang Bergwijn mogelijk afwezig is, heeft PSV niet naar buiten gebracht. Dat hij even pas op de plaats moet maken, valt op basis van de berichtgeving niet uit te sluiten. Maandenlange afwezigheid is in ieder geval absoluut niet aan de orde. 

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.