Steven Bergwijn (l) in duel met Darryl Lachman.
Volledig scherm
Steven Bergwijn (l) in duel met Darryl Lachman. © BSR Agency
4
EINDE
1
  • Jorrit Hendrix 18'
  • Mohamed Ihattaren 26'
  • Bruma 51'
  • Cody Gakpo 72'
  • Mustafa Saymak 12'

PSV gaat na rotjaar met eenvoudige zege op PEC de winter in

PSV heeft het kalenderjaar afgesloten met een simpele overwinning op PEC Zwolle: 4-1. De ploeg van Ernest Faber kwam nog achter, maar repareerde de schade nog in de eerste helft.

PSV in thuis- of uitduels: het is en blijft een wereld van verschil. Waar de elf van Ernest Faber tegen de amateurs van GVVV met de hakken over de sloot wonnen, werd PEC Zwolle zaterdag zonder al te veel problemen verslagen. Het leek nog wel lastig te worden voor PSV, waar Timo Baumgartl, Jorrit Hendrix en Steven Bergwijn in de basis terugkeerden voor Olivier Boscagli, Gastón Pereiro en Kostas Mitroglou. Jordan Teze verving de geschorste Denzel Dumfries.

Kritische spandoeken

In de 12de minuut ging Daniel Schwaab, uitgerekend de routinier die voor wat stabiliteit moet zorgen, lelijk in de fout. Hij speelde de bal zo in de voeten van Mustafa Saymak die vervolgens koel in de hoek schoot: 0-1. Daarna zwollen de protesten vanuit de Oost-tribune in het Philips Stadion met kritische spandoeken aan het adres van Toon Gerbrands en John de Jong én werd de deze week ontslagen Mark van Bommel juist toegezongen door de fanatieke PSV-aanhang.

Spandoeken ter ondersteuning van Mark van Bommel.
Volledig scherm
Spandoeken ter ondersteuning van Mark van Bommel. © BSR Agency

Bekijk hier de samenvatting van PSV - PEC Zwolle (Premium).

Juist in die fase schoot Hendrix de thuisploeg, na een snel een-tweetje met Bergwijn, op gelijke hoogte: 1-1. Even later waren er kansen op 2-1, maar had Dean Huiberts PEC ook opnieuw op voorsprong kunnen schieten. Het werd tóch 2-1 voor PSV, en hoe: Mohamed Ihattaren liet zien dat hij over een fabelachtige traptechniek beschikt en krulde de bal in de linkerbovenhoek: 2-1. Dat was ook de ruststand, ondanks een aardige kans voor Saymak, die op Unnerstall stuitte.

Bruma trefzeker

Hendrix bleef in de rust in de kleedkamer achter, voor hem kwam Armindo Bruma in de ploeg. De Portugees was gretig én trefzeker: de bal belandde uit een voorzet van Ritsu Doan via via in de voeten van Bruma, die niet twijfelde: 3-1. Daarna had PEC nog een kansje via Lennart Thy, maar het mocht allemaal geen naam meer hebben. Zeker niet toen Cody Gakpo een minuut of 20 voor tijd voor 4-1 zorgde. En dus sloot PSV een roerige seizoenshelft nog enigszins positief af. Ook al omdat AZ, de nummer twee in de stand, verloor bij Sparta.