PSV-spits Joëlle Smits scoorde dit seizoen al twaalf keer in de Eredivisie Vrouwen.
Volledig scherm
PSV-spits Joëlle Smits scoorde dit seizoen al twaalf keer in de Eredivisie Vrouwen. © BSR Agency

PSV-spits Smits vervangt Beerensteyn bij Oranje

Joëlle Smits (19) is voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Bondscoach Sarina Wiegman riep de talentvolle spits op als vervangster van Lineth Beerensteyn, die vandaag een hersenschudding opliep bij de wedstrijd van haar club Bayern München tegen 1. FC Köln.

Smits is de huidige topscorer in de Eredivisie Vrouwen, waarin ze dit seizoen al twaalf keer scoorde. Afhankelijk van het verloop van haar herstel, sluit Beerensteyn in aanloop naar het thuistreffen met Slovenië op dinsdag 12 november alsnog aan en bestaat de selectie dan uit 24 spelers. 

Oranje speelt vrijdag eerst de uitwedstrijd tegen Turkije in Izmir, waar opnieuw een stap gezet kan worden richting deelname aan het EK 2021 in Engeland. De selectie van de vice-wereldkampioen komt morgen weer samen in Zeist. 

OranjeLeeuwinnen on Twitter

Joëlle Smits maakt haar debuut in de selectie van Oranje 👏👏 Meer info 👉 https://t.co/SNjW4tV9Kw.

  1. FC Twente pleit voor geduld met besluit over eredivisie: ‘Er zijn heel veel factoren’

    FC Twente pleit voor geduld met besluit over eredivisie: ‘Er zijn heel veel factoren’

    FC Twente pleit voor geduld bij de besluitvorming over het al dan niet uitspelen van de eredivisie. De voetbalclub uit Enschede staat achter het standpunt van de KNVB en de Eredivisie CV, die vooralsnog de mogelijkheden blijven onderzoeken om dit seizoen nog af te maken. Bijna de helft van de clubs uit de eredivisie, waaronder Ajax, AZ en PSV, wil liever dat het seizoen per direct wordt beëindigd vanwege de coronacrisis.