Volledig scherm
Ricardo Rodriguez © LAPRESSE

PSV versterkt zich met linksback Rodríguez van AC Milan

PSV heeft vanaf donderdag eindelijk een nieuwe linksback. De club maakte al een maand jacht op Ricardo Rodríguez en lijft hem voor een half seizoen op huurbasis in. De 27-jarige verdediger komt over van AC Milan. 

Door Rik Elfrink

PSV hoopte eerder international Patrick van Aanholt in te kunnen lijven, maar hij bleek uiteindelijk niet haalbaar. De verdediger van Crystal Palace mocht van zijn club niet weg, hoewel PSV er alles aan gedaan heeft. Voor de Eindhovenaren zou een aankoop te duur zijn geworden, waardoor PSV alsnog is overgeschakeld naar de optie-Rodríguez.

Rodríguez hoopt via speeltijd bij PSV in beeld te blijven voor een selectie voor het EK. De 71-voudig Zwitsers international met Chileense roots viel bij AC Milan te vaak buiten de boot en denkt via goede prestaties in Eindhoven in aanmerking te komen voor een rol in het nationale team.

De aanstaand PSV’er wordt donderdag in Eindhoven gekeurd, waarna hij snel zijn contract kan tekenen. Vrijdag kan hij dan aansluiten bij de training en wellicht is hij zondag tegen Ajax al inzetbaar. PSV kampt al tijden met een probleem op de positie van linksachter en heeft met Nick Viergever de sterkste troef uit het centrum van de verdediging naar die plek moeten verhuizen.