Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
0
  • Vangelis Pavlidis 22'

Rake rebound Pavlidis genoeg voor Willem II tegen slap VVV

Willem II heeft vanavond gewonnen van VVV, al bleef het veel te lang spannend in Tilburg. De thuisploeg had het karwei al voor rust definitief moeten klaren, maar de 1-0 bleek uiteindelijk toch genoeg voor drie punten.

Na een wat rommelige openingsfase kreeg Willem II langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in de openingstreffer in de 22ste minuut. VVV’er Christian Kum maakte een onnodige overtreding op Marios Vrousai in het strafschopgebied, scheidsrechter Dieperink wees terecht naar de stip. Vangelis Pavlidis zag zijn inzet vanaf elf meter gekeerd door doelman Thorsten Kirschbaum, maar was er vervolgens als de kippen bij om de rebound - en zijn zesde competitietreffer - binnen te werken: 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van Willem II - VVV (Premium)

Volledig scherm
© BSR Agency

Nog voor rust had Willem II op 2-0 moeten komen, maar dat liet Vrousai na. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Ché Nunnely, maar mikte vrijstaand over de lat. Ook de eerste kansen na rust waren voor de thuisploeg. Pavlidis liet na een fraaie aanval via de schijven Jordens Peters en Nunnely na om de voorsprong te vergroten, even later wist ook Vrousai - diegestuurd door de sterk spelende Freek Heerkens - de VVV-keeper van dichtbij niet te passeren.

Na een klein uur moest Adrie Koster zijn eerste wissel doorvoeren, toen de licht geblesseerd geraakte en moegestreden Mathias Köhlert niet meer verder kon. Hij werd vervangen door Mike Trésor Ndayishimiye.

Heel Willem II leek wat vermoeid in deze fase, zodat VVV steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. In de slotfase werd linksback Miquel Nelom vervangen door debutant Bart Nieuwkoop en kwam Elton Kabangu nog in het veld voor Ché Nunnely. Direct nadat hij was ingevallen leek Kabangu op weg naar de 2-0, maar hij verprutste de counter. Het maakte uiteindelijk niet uit. Met hangen en wurgen sleepte Willem II de 1-0 over de meet.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency