Volledig scherm
Elftal van de Week © AD

RKC en Vitesse domineren ‘topclub-loos’ Elftal van de Week

RKC Waalwijk en FC Utrecht deden het afgelopen weekend goed tegen de twee grootste titelkandidaten in de Eredivisie, waardoor zij goed vertegenwoordigd zijn in ons Elftal van de Week, net als Vitesse en SC Heerenveen. Opmerkelijk:  in het team staat geen enkele speler van Ajax, PSV, Feyenoord of AZ.

RKC Waalwijk staat afgetekend laatste met slechts één punt, en dus leek de thuiswedstrijd tegen koploper Ajax op voorhand een kansloze missie. Het duel (1-2) leverde uiteindelijk ook geen punten op, maar de Brabanders maakten het de landskampioen wel heel moeilijk. Verdedigers Hannes Delcroix en Saïd Bakari verdienden daarmee een plek in het Elftal van de Week, net als middenvelder Stijn Spierings.

Vitesse won op zaterdagavond met 0-4 bij VVV-Venlo, hetgeen Bryan Linssen (twee goals), Nouha Dicko (één goal) en keeper Remko Pasveer een uitverkiezing opleverden.  FC Utrecht versloeg topploeg PSV in eigen huis, met Sean Klaiber en Adam Maher (nota bene ex-PSV) als twee van de uitblinkers. Namens SC Heerenveen (dat met 2-4 won bij AZ) melden Joey Veerman en Mitchell van Bergen zich in het Elftal van de Week, net als verdediger Sébastien Holmén van Willem II.

Van de top-5 van het algemeen klassement staat er geen enkele speler in het Elftal van de Week. Daley Blind (7,05) leidt nog steeds de dans, gevolgd door FC Twente-goalie Joël Drommel (6,95) en het AZ-trio Teun Koopmeiners (6,85), Calvin Stengs (6,80) en Fredrik Midtsjø (6,78).