Volledig scherm
Robert Molenaar. © BSR Agency

Roda JC ontslaat Robert Molenaar

Robert Molenaar is niet langer de trainer van Roda JC. De Limburgse club heeft de 50-jarige hoofdcoach gisteren op non-actief gezet. Eric van der Luer neemt de taken van Molenaar tot het einde van het seizoen over. 

Roda JC neemt met het ontslag van Molenaar afscheid van de zesde oefenmeester in iets meer dan vijf jaar. Algemeen en technisch directeur Harm van Veldhoven: ,,Er was geen progressie meer te zien. We hebben afgelopen weekeinde naar oplossingen gezocht om iets meer te kunnen brengen. De laatste weken gaven gewoon te weinig hoop voor de play-offs. Er moest iets gebeuren.”

Van Veldhoven erkent dat Molenaar de afgelopen seizoenen in moeilijke omstandigheden heeft moeten werken. Hij constateert tegelijk dat een aantal spelers geen vooruitgang boekte. ,,En als je straks hopelijk de play-offs in gaat, dan moet je op elke speler kunnen bouwen, ook als hij op de bank zit. Dat gevoel had ik niet.” 

Ook interim trainer Van der Luer, die tot gisteren onder meer trainer van de beloften van Roda JC was, denkt dat er nog wel wat uit de selectie te halen is. ,,Veel veranderingen hoef je niet te verwachten, maar het is wel mijn taak om iedereen optimaal te laten renderen. Daarvoor ga ik keihard werken. En dat verlang ik van de spelers ook.”

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Eric van der Luer. © BSR/Soccrates


Met de komst van Van der Luer is er niets veranderd aan de doelstelling die de degradant uit Kerkrade heeft. Plaatsen voor de nacompetitie - en bij voorkeur bij de beste vijf eindigen om een ronde te kunnen overslaan. 

Van der Luer leidde vanmiddag de eerste training en zit zondag bij de derby tussen Roda en MVV voor het eerst op de bank.