Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Hanegem. © AD

Rust in augustus, zo overdreven

ColumnColumnist Willem van Hanegem vindt niet dat het ligt aan de rust in augustus als de vier Nederlandse clubs zich deze week mochten plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en Europa League.

Quote

Senesi, een soort Daniel Passarella in Rotterdam

Als de vier Nederlandse clubs straks inderdaad de groepsfase van de Champions League en de Europa League hebben behaald, laten we dan alsjeblieft niet met z’n allen denken dat het komt omdat we de ­spelers extra rust hebben gegeven. Ik vind het allemaal behoorlijk overdreven om vier topclubs vrij te geven. Ik denk ook dat commerciële televisiebelangen inmiddels een veel grotere rol spelen dan het meedenken met de spelers en de clubs. Eind september pakken ze op de commerciële zender lekker uit met wedstrijden van die vier clubs.

Die behoefte aan rust in nota bene augustus, zo overdreven. AZ en Feyenoord hadden natuurlijk makkelijk kunnen spelen afgelopen weekeinde. Topspelers zijn niet anders gewend.

PSV zal niet meer in de problemen komen op Cyprus. Ik vind dat ze met het binnenhalen van Konstantinos Mitroglou een uitstekende zaak ­hebben gedaan.