Henk de Jong gaat in 2013 op de schouders nadat hij met Cambuur kampioen van de eerste divisie is geworden.
Volledig scherm
Henk de Jong gaat in 2013 op de schouders nadat hij met Cambuur kampioen van de eerste divisie is geworden. © BSR/Soccrates

SC Cambuur wil Graafschap-trainer De Jong als opvolger Hake

De kans is groot dat Henk de Jong terugkeert bij SC Cambuur. De 54-jarige Fries is de voornaamste kandidaat om René Hake op te volgen bij zijn oude club.

De Jong kondigde afgelopen week zijn afscheid aan bij De Graafschap. Volgens de oefenmeester lagen gezondheidsredenen van zijn vrouw daaraan ten grondslag. De Jong is sinds december 2016 trainer van de club uit Doetinchem, waarmee hij vorig jaar promoveerde naar de eredivisie.

Cambuur maakte donderdagochtend bekend het contract van trainer René Hake na dit seizoen niet wordt verlengd. Het maakt de weg vrij voor De Jong, die samen met zijn assistent Sandor van der Heide terug kan keren in Leeuwarden.

Henk de Jong.
Volledig scherm
Henk de Jong. © Laurens Lindhout/Soccrates

Cambuur, momenteel teleurstellende dertiende in de Keuken Kampioen Divisie, wil het nieuwe seizoen in met een volledig nieuwe technische staf. Eerder deze week werd al duidelijk dat assistent-trainer Sipke Hulshoff en keeperstrainer René Ponk aan hun laatste maanden bij de club bezig zijn.

Bij Cambuur zal De Jong met open armen worden ontvangen. Hij begon in het seizoen 2010-2011 als assistent-trainer bij de club uit Leeuwarden. Als interim-trainer werd hij in 2013 kampioen van de eerste divisie door op de laatste speeldag met 0-2 te winnen bij Excelsior.