Final lunch.i love you guys ❤️

31.3k Likes, 415 Comments - Leonid Slutsky 🇷🇺 (@leonid.slutsky) on Instagram: "Final lunch.i love you guys ❤️"

Sloetski houdt afscheidslunch met spelersgroep na opstappen bij Vitesse

Leonid Sloetski stapte vrijdagavond op als coach van Vitesse. Vanochtend gaf interim-trainer Joseph Oosting zijn eerste training op Papendal, maar daarna ging de volledige spelersgroep van Vitesse naar een door Sloetski georganiseerde afscheidslunch.

Sloetski was geliefd bij de spelers en supporters van Vitesse, maar afgelopen vrijdag in Friesland werd voor de vijfde keer op rij verloren in de competitie. Na een 0-2 voorsprong won Heerenveen nog met 3-2. Eerder waren er al nederlagen tegen ADO Den Haag (0-2), FC Emmen (2-1), FC Groningen (1-2) en Sparta (2-0). 

Joseph Oosting krijgt van de KNVB vier weken dispensatie voor het trainerschap bij Vitesse. De 47-jarige coach uit Emmen beschikt niet over het diploma coach betaald voetbal. Vitesse probeert zo snel mogelijk een nieuwe manager aan te stellen. De eerste klus van de interim is de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van komende zondag (12.15 uur). Vitesse staat nu negende met 23 punten, een punt minder dan nummer zeven Feyenoord. 

Oosting reageerde maandagavond verrast op het voorstel van Vitesse. De club in crisis schoof de trainer van het beloftenteam naar voren. Edward Sturing bedankte voor een post als interim-coach. ,,Ik zag dit niet aankomen”, stelt Oosting. ,,Edward Sturing was de eerste kandidaat. Daarna zijn ze bij mij uitgekomen. Ik voel me verplicht de club te helpen. We verkeren in een crisis. Daar moeten we zo snel mogelijk uit. Ik zie dan wel hoe lang ik als interim fungeer. Dat kan twee weken zijn. Drie weken of vier weken.”

Volledig scherm
Leonid Sloetski afgelopen vrijdag bij Heerenveen - Vitesse, zijn laatste wedstrijd als coach van de club uit Arnhem. © ANP Sport