Mohamed Rayhi viert de treffer met Jeffry Fortes.
Volledig scherm
Mohamed Rayhi viert de treffer met Jeffry Fortes. © BSR Agency
5
EINDE
1
  • Patrick Joosten 2'
  • Mohamed Rayhi 29'
  • Bart Vriends 32'
  • Miguel Araujo 81'
  • Abdou Harroui 86'
  • Michael de Leeuw 54'

Sparta nu al bijna zeker van handhaving na klinkende zege op FC Emmen

Sparta kan zich opmaken voor een nieuw jaar eredivisie. Die conclusie is gerechtvaardigd na de 5-1 overwinning van vandaag op FC Emmen. Met 33 punten in de knip hebben de Spangenaren statistisch gezien nog slechts een puntje nodig.

Door Dennis van Bergen

De omhelzing met zijn stafgenoten was intens, vanavond, direct na de 5-1 overwinning tegen FC Emmen. Sparta-coach Henk Fraser mag gewoonlijk dan niet iemand zijn bij wie de emoties van het gezicht spatten; voor de gelegenheid maakte hij ditmaal een uitzondering op die regel. Met 33 punten in de knip weet hij dat de Rotterdamse club normaal gesproken ook komend seizoen in de eredivisie voetbalt.

Bekijk hier de samenvatting van Sparta - FC Emmen (Premium).

Onwerkelijke tijden, kortom, voor Sparta. Voor de club die afgelopen seizoen via de play-offs promoveerde naar de eredivisie, volstaat één puntje in de komende negen wedstrijden om in de eredivisie te blijven. Met een aantal van 34 punten ontloopt een club statistisch gezien immers de play-offs om lijfsbehoud.

En van dat vooruitzicht genoten de Sparta-spelers vandaag zichtbaar. De euforie was voelbaar op het uitverkochte Kasteel, waar de Spangenaren halverwege al riant met 3-0 leidden tegen FC Emmen. Al kreeg de ploeg van Fraser hierbij wel alle medewerking van de bezoekers. Aan de fraaie 1-0 van Patrick Joosten ging een domme fout van Michaël Heylen vooraf. Lorenzo Burnet leidde vervolgens de 2-0 van Mohamed Rayhi in. Na de 3-0 van Bart Vriends, een kopbal uit een corner van Laros Duarte, was het duel gespeeld.

Michael de leeuw tekende in de tweede helft weliswaar nog voor 1-3 op aangeven van Glenn Bijl, maar heel dreigend werden de elf van trainer Dick Lukkien daarna niet meer. Sparta anderzijds evenmin. Toch liepen de Rotterdammers wel nog verder uit. Miquel Araujo verschalkte schlemielig zijn eigen keeper Dennis Telgenkamp (1-4) waarna Abdou Harroui op aangeven van Rayhi de 5-1 binnen werkte. Sparta scoorde voor het eerst sinds 20 januari 2008 vijf keer in een eredivisieduel.

De 10.000 Sparta-fans op de tribune kunnen hun seizoenkaart voor het komende eredivisie-seizoen alvast bestellen.

Sparta - FC Emmen.
Volledig scherm
Sparta - FC Emmen. © AD