Volledig scherm
Lars Veldwijk met de vlag van Zuid-Afrika na de gewonnen play-off bij De Graafschap. © Cor Vos

Sparta-spits Veldwijk in selectie Zuid-Afrika voor Afrika Cup

Sparta Rotterdam kan in de eerste weken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet beschikken over Lars Veldwijk. De spits van de naar de eredivisie gepromoveerde club is opgenomen in de definitieve selectie van zijn vaderland Zuid-Afrika voor de Afrika Cup in Egypte.

Zuid-Afrika begint het toernooi op 24 juni met een wedstrijd tegen Ivoorkust. Marokko en Namibië zijn de andere opponenten van Zuid-Afrika in de poulefase.

Veldwijk, aanvoerder van Sparta, speelde tot dusverre twee interlands. Dit seizoen scoorde de 1,96 meter lange spits uit Uithoorn 24 keer in 36 competitieduels voor Sparta, waar hij de aanvoerdersband draagt. 

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!