‘Staat in sterren geschreven dat Kuyt hier ooit hoofdtrainer wordt’

OntwikkelingsjarenFeyenoord is zoekende. En op zulke momenten valt altijd de naam Dirk Kuyt. Die heeft zichzelf eerst drie jaar gegeven om zich te ontwikkelen. Dat doet hij nu als jeugdtrainer. AD Sportwereld keek over zijn schouder mee op Varkenoord.

Dirk Kuyt tijdens de training van Feyenoord Onder 19 op Varkenoord.
Volledig scherm
Dirk Kuyt tijdens de training van Feyenoord Onder 19 op Varkenoord. © ANP

Door Mikos Gouka

Dirk Kuyt staat kaarsrecht op het trainingsveld van Varkenoord. Precies daar waar begin juli 2015 duizenden mensen een glimp van hem probeerden op te vangen toen hij terugkeerde als speler om de landstitel naar Rotterdam-Zuid te brengen. Deze keer staat er helemaal niemand langs de lijn.

,,Ga staan Q, niet op het veld liggen nu’', schalt de stem van de trainer (38) van het hoogste jeugdelftal over het veld. De technisch begaafde jeugdspeler Quilindschy Hartman is door zijn hoeven gegaan en lijkt naar adem te happen. Kuyt knijpt zijn talententeam vandaag conditioneel flink uit, het is immers ‘profdag’ voor Feyenoord onder 19 jaar. Dat houdt in: trainen, lunchen, krachttraining, besprekingen, nog meer rusten, huiswerk maken en nog maar eens het trainingsveld op. ,,Om ze te laten wennen aan het leven van een echte profvoetballer.’'