Volledig scherm
© AD Sportwereld

Stabiel PSV kan komende maanden vol voor titel gaan

Vanavond begint de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Tot slot, nummer 1 PSV.

Tussenbalans

Lang koerste PSV af op een eigen record uit de jaren 80. Toen won het zijn eerste 17 competitieduels. Nu werden in december uit bij Feyenoord pas de eerste punten gemorst. PSV is stabiel, speelt wekelijks met vrijwel hetzelfde elftal, jaagt altijd op meer treffers en kan nu alle aandacht richten op de titelstrijd.

Klus voor de coach

Mark van Bommel werd als speler vaak kampioen. Nu moet hij ook als trainer ‘finishen’ in een titelrace. Hij bereidde zijn ploeg in Qatar voor op wat kan komen. ,,Ploegen moeten iets gaan bedenken tegen ons en Ajax, dat is logisch. En dan moeten wij dáár weer op kunnen anticiperen.’'

Volledig scherm
Mark van Bommel overlegt met Nick Viergever. © ANP Pro Shots

Let op hem!

Donyell Malen: ook in augustus wezen we al op hem. Hij blijkt voorlopig de ideale supersub. De flankaanvaller is de enige PSV’er die in alle duels (competitie, CL, supercup, beker) speeltijd kreeg. Malen heeft Lozano en Bergwijn nu nog voor zich. Dat zal veranderen in de zomer.

Volledig scherm
Donyell Malen. © BELGA

In & uit

PSV beleeft een stille transferperiode. Alleen in het arsenaal van wisselspelers veranderde wat: Nicolas Isimat-Mirin vertrok naar Besiktas en Ramon Lundqvist naar NAC. Voor een sleutelspeler als Lozano geldt: ook als er deze maand nog een bod van 50 miljoen euro komt, zegt PSV daar resoluut ‘nee’ tegen.