Volledig scherm
© AD Sportwereld

Stabiel PSV kan komende maanden vol voor titel gaan

Vanavond begint de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Tot slot, nummer 1 PSV.

Tussenbalans

Lang koerste PSV af op een eigen record uit de jaren 80. Toen won het zijn eerste 17 competitieduels. Nu werden in december uit bij Feyenoord pas de eerste punten gemorst. PSV is stabiel, speelt wekelijks met vrijwel hetzelfde elftal, jaagt altijd op meer treffers en kan nu alle aandacht richten op de titelstrijd.

Klus voor de coach

Mark van Bommel werd als speler vaak kampioen. Nu moet hij ook als trainer ‘finishen’ in een titelrace. Hij bereidde zijn ploeg in Qatar voor op wat kan komen. ,,Ploegen moeten iets gaan bedenken tegen ons en Ajax, dat is logisch. En dan moeten wij dáár weer op kunnen anticiperen.’'

Volledig scherm
Mark van Bommel overlegt met Nick Viergever. © ANP Pro Shots

Let op hem!

Donyell Malen: ook in augustus wezen we al op hem. Hij blijkt voorlopig de ideale supersub. De flankaanvaller is de enige PSV’er die in alle duels (competitie, CL, supercup, beker) speeltijd kreeg. Malen heeft Lozano en Bergwijn nu nog voor zich. Dat zal veranderen in de zomer.

Volledig scherm
Donyell Malen. © BELGA

In & uit

PSV beleeft een stille transferperiode. Alleen in het arsenaal van wisselspelers veranderde wat: Nicolas Isimat-Mirin vertrok naar Besiktas en Ramon Lundqvist naar NAC. Voor een sleutelspeler als Lozano geldt: ook als er deze maand nog een bod van 50 miljoen euro komt, zegt PSV daar resoluut ‘nee’ tegen.

  1. Van Bronckhorst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Van Bronck­horst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Trainer Giovanni van Bronckhorst neemt volgende maand met een derde plaats afscheid bij Feyenoord. ,,We zijn heel tevreden met het feit dat we Europees voetbal hebben behaald", zei hij na de eenvoudige 0-4 zege op NAC Breda bij FOX Sports. ,,Het gevoel overheerst wel dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV, alleen dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het wel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Europees voetbal spelen.”