Volledig scherm
PREMIUM
© Pro Shots

Sterrenslag in de Keuken Kampioen Divisie

PollOok in deze interlandperiode wordt in de Keuken Kampioen Divisie gewoon gevoetbald. In een competitie die sterker is dan ooit ontlopen de titelfavorieten elkaar na acht speelrondes nog niet veel. AD Sportwereld zet de voornaamste kanshebbers op een rij.

Sparta

Sparta

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Titelkansen

Vergelijk de selectie van Sparta met die van dé twee andere titelkandidaten FC Twente, NEC en de conclusie dat de Rotterdammers de beste spelers hebben is een logische. In Royston Drenthe, Lars Veldwijk, Deroy Duarte, Adil Auassar, Mohamed Rayhi heeft coach Henk Fraser voetballers tot zijn beschikking die bij veel eredivisieclubs niet zouden misstaan. Grote vraag is of Sparta ook het beste team heeft. En, tenminste zo belangrijk: of het om kan gaan met de kampioensdruk. Vooral dat laatste lijkt twijfelachtig. Tegen directe concurrent FC Twente werd een 2-1 nederlaag geleden, terwijl tegen Go Ahead Eagles slechts ternauwernood een 2-2 gelijkspel werd behaald. De komende twee duels, met Cambuur en Roda JC, gaan bepalen of Sparta een titelkandidaat is. Of dé titelkandidaat.

 1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.