Volledig scherm
PREMIUM
© Pro Shots

Sterrenslag in de Keuken Kampioen Divisie

PollOok in deze interlandperiode wordt in de Keuken Kampioen Divisie gewoon gevoetbald. In een competitie die sterker is dan ooit ontlopen de titelfavorieten elkaar na acht speelrondes nog niet veel. AD Sportwereld zet de voornaamste kanshebbers op een rij.

Sparta

Sparta

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Titelkansen

Vergelijk de selectie van Sparta met die van dé twee andere titelkandidaten FC Twente, NEC en de conclusie dat de Rotterdammers de beste spelers hebben is een logische. In Royston Drenthe, Lars Veldwijk, Deroy Duarte, Adil Auassar, Mohamed Rayhi heeft coach Henk Fraser voetballers tot zijn beschikking die bij veel eredivisieclubs niet zouden misstaan. Grote vraag is of Sparta ook het beste team heeft. En, tenminste zo belangrijk: of het om kan gaan met de kampioensdruk. Vooral dat laatste lijkt twijfelachtig. Tegen directe concurrent FC Twente werd een 2-1 nederlaag geleden, terwijl tegen Go Ahead Eagles slechts ternauwernood een 2-2 gelijkspel werd behaald. De komende twee duels, met Cambuur en Roda JC, gaan bepalen of Sparta een titelkandidaat is. Of dé titelkandidaat.

 1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

  Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

  Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'