Volledig scherm
Kakhi Jordania (m) met algemeen directeur Paul van der Kraan (l) en voorzitter Jan-Hein Schouten van FC Den Bosch toen hij zijn overnameplannen afgelopen zomer bekend maakte. © Henk van Esch

Streep door overname FC Den Bosch door Jordania, club in beroep

De licentiecommissie van de KNVB geeft geen toestemming voor de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania. Dat heeft clubdirecteur Paul van der Kraan van de voetbalbond te horen gekregen. De Brabantse club gaat in beroep tegen de beslissing.

De mededeling komt keihard aan in De Vliert. Nog maar een maand geleden sijpelden in het Bossche stadion de geluiden door dat accountantsbureau Grant Thornton bij zijn forensisch onderzoek naar het geld van Jordania niet op onregelmatigheden was gestuit en dat er een positief besluit over de overname zou gaan volgen.

Kennelijk heeft de licentiecommissie nu toch redenen gevonden om een streep door de plannen van FC Den Bosch en Jordania te halen. De motivatie voor de afwijzing wil de KNVB niet openbaar maken.

Beroep

FC Den Bosch gaat in beroep tegen de beslissing van de licentiecommissie van de KNVB. De Georgiër zou met 99,9 procent van de aandelen grootaandeelhouder worden en de Brabantse club uit de eerste divisie van de nodige financiële impulsen voorzien.

De licentiecommissie nam uitgebreid de tijd om de overname te beoordelen en stelde een besluit een aantal keren uit, tot groot ongenoegen van de club. ,,FC Den Bosch heeft er van haar kant alles aan gedaan om de procesgang op een soepele en zorgvuldige wijze te laten verlopen. Gevraagde informatie is door club en door Kakhi Jordania steeds aangeleverd’', meldt de club op zijn website.

Verregaande gevolgen

Het niet doorgaan van de overname heeft verregaande gevolgen voor FC Den Bosch. Omdat de toekomst van de club nu ongewis is zijn alle spelerscontracten die deze zomer aflopen formeel opgezegd. Ook de opties voor een langer verblijf, die diverse spelers in hun contract hebben, zijn niet gelicht.

Daarnaast is het de vraag wat er gaat gebeuren met de functie van algemeen directeur bij FC Den Bosch. De huidige directeur, Paul van der Kraan, vertrekt per 1 april naar FC Twente. De club was met Manfred Laros (Sparta) en Berry van Gool (ex-Willem II) in gesprek over zijn opvolging, maar het is twijfelachtig of beide kandidaten nog geïnteresseerd zijn nu de deal met Jordania van de baan is.