Volledig scherm
Dusan Tadic. © Getty Images

Tadic blijft tot 2026 bij Ajax

Nieuw contractDe toekomst van Dusan Tadic ligt in Amsterdam. De 30-jarige Serviër heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot 2026. Het is de bedoeling dat Tadic tot 2023 blijft voetballen en daarna wordt opgenomen in de staf.

Het huidige contract van de aanvaller liep nog tot 30 juni 2022. De nieuwe verbintenis is dus met één jaar verlengd, tot en met 30 juni 2023. Hij zal zich op sportcomplex De Toekomst ten minste tot medio 2026 gaan richten op het trainersvak, zo meldt Ajax. De exacte invulling daarvan wordt later bepaald.

Tadic kwam een jaar geleden over van Southampton. In zijn eerste jaar in Amsterdam had hij met 28 goals - een aantal waarmee hij samen met Luuk de Jong topscorer van de eredivisie werd - een groot aandeel in het veroveren van de landstitel. 

Tadic speelde tot nu toe 56 officiële wedstrijden voor Ajax waarin hij 36 keer scoorde. Hij begon zijn loopbaan bij Vojvodina Novi Sad. Die club verruilde hij in 2010 voor FC Groningen waarvoor hij twee seizoen speelde. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor FC Twente.

  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’