Riechedly Bazoer viert de 1-0 met interim Joseph Oosting van Vitesse.
Volledig scherm
Riechedly Bazoer viert de 1-0 met interim Joseph Oosting van Vitesse. © BSR Agency
3
EINDE
0
  • Riechedly Bazoer 27'
  • Tim Matavz 30'
  • Bryan Linssen 71'

Teruglezen | Interim Oosting neemt afscheid bij Vitesse met simpele zege op VVV

ARNHEM - Joseph Oosting verlaat met opgeheven hoofd zijn post als interim-trainer van Vitesse. Na een 3-0 zege op een erbarmelijk VVV-Venlo besloot de 47-jarige Emmenaar met de Arnhemse club een ongeslagen serie van drie competitieduels en een bekerwedstrijd. 

De dispensatie van Oosting, die nog niet beschikt over de juiste papieren, zit erop met de eerste competitiehelft. Vitesse wil snel een nieuwe trainer presenteren.

Matte openingsfase

In een matte openingsfase ontbeerde Vitesse zondag tegen VVV doorlopend tempo en precisie in de eindpass. De enige lichte opwinding kwam voort uit een kunstig hakballetje van verdediger Armando Obispo na een corner van Riechedly Bazoer. 

De middenvelder keerde terug in de basisopstelling van Vitesse na een schorsing. Ook Matus Bero was terug na een wedstrijd verplichte rust, en had na een half uur spelen zijn volgende gele kaart alweer te pakken.

Rode muur

Het was Bazoer die in die fase in GelreDome de rode muur die VVV had opgetrokken met veel geweld omver wierp. Na een fenomenale uithaal sloeg de bal als een granaat in de bovenhoek, buiten bereik van de kansloze VVV-keeper Thorsten Kirschbaum: 1-0. 

Navarone Foor versnelt voorbij Nils Röseler.
Volledig scherm
Navarone Foor versnelt voorbij Nils Röseler. © BSR Agency

Bazoer, vergruisd onder de vorige maand opgestapte trainer Leonid Sloetski, trok daarop een spint naar de zijlijn waar hij de uitgestrekte armen van Oosting vond.

Twee minuten later kon de interim-coach opnieuw juichen toen Tim Matavz op aangeven van de opgestoomde verdediger Danilho Doekie koel afrondde (2-0). Daarna was ook Limburger Bryan Linssen nog gevaarlijk tegen zijn oude club, maar Kirschbaum was paraat.

Wandeltempo

De tweede helft begon in hetzelfde wandeltempo als de eerste, en pas na tien minuten stichtte Vitesse weer gevaar. Tim Matavz kon de bal vrij inkoppen maar stuitte ook op Kirschbaum.

Aan de andere kant van het veld greep Remko Pasveer uitstekend in toen VVV-aanvaller Jerome Sinclair zomaar voor hem opdook. Het was na 66 minuten het eerste werk voor de Vitesse-keeper.

Vitesse besliste twintig minuten voor tijd het duel via een kopbal van Linssen. Scheidsrechter Simon Mulder liet de treffer voor de zekerheid door de VAR terugkijken. Die vond dat er geen sprake was van leunen: 3-0. Door de zege sluit Vitesse de eerste seizoenshelft af als nummer zes van de eredivisie.

Vitesse - VVV-Venlo 3-0 (2-0)

27. Bazoer 1-0, 30. Matavz 2-0, 71. Linssen.

Gele kaarten: Bero, Buitink (Vitesse), Linthorst, Kum (VVV-Venlo).

Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer (86. Oukili), Foor (75. Vroegh); Dicko (82. Buitink), Matavz, Linssen.

VVV-Venlo: Kirschbaum;Pachonik, Röseler, Kum, Roel Janssen; Post, Linthorst (61. Simon Janssen), Van Ooijen; Opoku, Soriano (61. Wright), Sinclair (80. Yeboah).

Vitesse-VVV.
Volledig scherm
Vitesse-VVV. © AD Sportwereld