Volledig scherm
© BSR Agency
4
EINDE
1
  • Bryan Linssen 9' 47' 77'
  • Mohammed Dauda 73'
  • Lennart Thy 23'

Tiental Vitesse dankt Linssen voor drie kopgoals tegen PEC Zwolle

Bryan Linssen heeft met een hattrick, drie kopgoals, Vitesse aan een 4-1 zege geholpen in eigen huis tegen PEC Zwolle. Een uitslag waar na de rode kaart van Alexander Büttner in de eerste helft weinig mensen meer rekening mee hadden gehouden. 

Vitesse scoorde drie keer uit een hoekschop, allemaal genomen door de Noor Martin Ødegaard en met het hoofd afgerond door Bryan Linssen. ,,Deze nederlaag is volledig op mijn conto te schrijven", baalde PEC Zwolle-captain Bram van Polen na afloop. Hij moest bij de hoekschoppen Linssen zien te verdedigen, iets wat dus niet erg goed lukte. 

,,Bizar, ik heb wel vaker met een kopbal gescoord maar niet drie keer”, zei hij voor de camera van FOX Sports. ,,We zijn op de training veel bezig met voorzetten. Het is een kwestie van timing. Ik ben eigenlijk de kleinste van het veld en dan lukt het gewoon drie keer om te scoren op deze wijze.”

De goals van Linssen waren erg welkom voor Vitesse, dat in de eerste helft Büttner met een harde charge op Younes Namli. Arbiter Björn Kuipers gaf eerst nog een gele kaart, maar na advies van de VAR kreeg de vleugelspeler van Vitesse alsnog de rode kaart. Vlak daarvoor had Lennart Thy de 1-1 gemaakt namens PEC Zwolle. Naast Linssen scoorde ook Mohammed Dauda namens Vitesse.

Vitesse neemt de zesde plaats over van FC Utrecht, dat verloor bij FC Emmen (2-1). Zwolle staat twaalfde.

Volledig scherm
© BSR Agency