Volledig scherm
PREMIUM
Spelen op het tweede niveau was voor spelers van Jong PSV en Jong Ajax goed voor hun ontwikkeling. Zo liet Joël Piroe (rechts, in duel met Boy Kemper van Ajax) zich vaak gelden bij Jong PSV. Onlangs werd zijn contract verlengd tot 2022. © BSR/SOCCRATES

Topclubs willen garanties voor Jong-teams in eerste divisie

Onder meer PSV en Ajax willen de Jong-teams per se in het betaald voetbal houden en vinden dat veel belangrijker dan de gisteren gepresenteerde ‘veranderagenda’. 

De regels in het betaald voetbal gaan komend seizoen op de schop. Zowel in de eredivisie als eerste divisie vindt een aantal belangrijke mutaties plaats, die alle clubs raken. Twee 'vaste’ degradanten uit de eredivisie, een nieuwe verdeling van tv-gelden en andere regels in het bekertoernooi zijn veranderingen die direct in het oog springen. 

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!