Volledig scherm
Martin Ødegaard viert de overwinning. © VI Images

Uitblinker Ødegaard: We vechten voor elkaar, tot de laatste minuut

Martin Ødegaard speelde in de finale van de play-offs tegen FC Groningen (3-1, 4-2 over twee wedstrijden) misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. ,,Ik wilde me revancheren voor mijn slechte wedstrijd een paar dagen geleden. 

,,Ik denk dat het hele team fenomenaal was vandaag‘’, begint de Noor voor de camera's van FOX Sports. ,,Zeker na de laatste wedstrijd waren we erg gretig om terug te slaan. We hebben veel zieken en geblesseerden, maar je zag de teamgeest gewoon. Het is geweldig om voor zo'n team te spelen.‘’

,,Ook voor mij was het een goede wedstrijd. Ik scoorde één keer en had twee assists, dus natuurlijk ben ik blij. Ook ik wilde me revancheren voor mijn slechte wedstrijd een paar dagen geleden.  We vechten voor elkaar, we rennen voor elkaar, tot aan de laatste minuut. Het kwam vandaag allemaal aan op passie en teamgeest.‘’

Nu wacht de finale tegen FC Utrecht, met als inzet een ticket voor de voorronde van de Europa League. Ødegaard waarschuwt zijn ploeg alvast. ,,Utrecht is een lastige ploeg. We hebben dit seizoen volgens mij niet van ze verloren, dus dat is goed. Ik heb ook vaak  tegen ze gespeeld met Heerenveen en het is nooit gemakkelijk tegen ze. We gaan daar proberen een goed resultaat te halen, en we weten waartoe we in eigen huis in staat zijn.

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!