Volledig scherm
© BSR Agency

Ultee vindt ook VAR-penalty Fortuna onterecht

Een trainer die een aan de tegenstander gegeven penalty onterecht vindt: het komt zowat elke week voor. Maar Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee vond de strafschop die Mark Diemers tegen Feyenoord binnen had geschoten nooit gegeven had moeten worden. 

Fortuna kreeg in de 73ste minuut een strafschop omdat keeper Justin Bijlow tegen Felix Passlack aanliep.  De VAR moest er wel eerst aan te passen komen. Ultee had de beelden ook teruggezien. ,,Gewoon een duelletje”, zo oordeelde Ultee bij FOX Sports. 

Volgens Bijlow raakte hij eerst de bal en toen pas Passlack. ,,Hij zei ook dat het geen penalty was.”

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - Fortuna (premium). 

Ook de penalty die Feyenoord kreeg na ingrijpen van de VAR vond Ultee onterecht. Steven Berghuis mocht vanaf de stip aanleggen omdat Rota een overtreding op Bozeník zou hebben gemaakt. ,,Niemand in het stadion dacht aan een penalty, de spelers niet, de toeschouwers niet. De VAR zou alleen bij ernstige incidenten moeten ingrijpen.”

Feyenoord-coach Dick Advocaat was kort in zijn oordeel over de VAR-strafschoppen. ,,Hij had hem ook niet kunnen geven”, zei Advocaat met een cynische lach over de beslissing van arbiter Bas Nijhuis bij de strafschop voor Feyenoord. ,,Het spel was net zo slecht als die penalty. Ze hebben gewerkt als paarden, maar het was niet geweldig vandaag. Maar er is toch wel wat gebeurd afgelopen week.” Daarmee doelde Advocaat op het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw. Een dag voor de wedstrijd woonde de selectie nog de crematie bij.

Feyenoord won de wedstrijd met 2-1 na een veldgoal van Robert Bozeník.

Volledig scherm
© ANP Sport