Volledig scherm
Mark van Bommel pakte als coach de winst in zijn eerste 13 eredivisieduels. Pas in wedstrijd 14 was er verlies, in de Kuip. © ANP Pro Shots

Van Bommel: Een reactie geven moet je altijd, ook na winst

Mark van Bommel blikte donderdagmiddag vooruit op het duel van PSV met Excelsior van vrijdag. De trainer vindt niet dat PSV vanwege het verlies van zondag in De Kuip een reactie moet geven. ,,Een reactie geven moet je namelijk altijd, ook als je gewonnen hebt.”

Van Bommel vindt dat PSV na dertien zeges en één nederlaag niet ineens dingen totaal anders moet gaan doen. ,,De analyse van zondag hebben wij gemaakt. De wedstrijd is besproken zoals we dat altijd doen. Feyenoord heeft het het eerste half uur goed gedaan. We hebben niet de mogelijkheden benut om er onderuit te voetballen. Zij hebben het initiatief in de omschakeling gegrepen en daarna hebben wij achter de 2-0 aan gelopen. Soms is het ook zo dat je ontzettend graag wilt, maar dat het niet lukt. Soms is dat ongrijpbaar en dan vallen alle tweede ballen bij de tegenstander. Je wilt wel, maar je komt net te laat. Zelf heb ik die wedstrijden ook weleens gespeeld. Via een detail kan je dan een wedstrijd vaak draaien. Een ingooi of een verkeerde pass.”

De trainer van PSV liet al doorschemeren weinig te veranderen voor het duel met Excelsior. Waarschijnlijk betekent dat dat hij gewoon met dezelfde opstelling start. 

 1. LIVE: De Graafschap na half uur spelen op achterstand tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: De Graafschap na half uur spelen op achter­stand tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: Wel kansen, geen doelpunten bij wedstrijd NEC tegen Jong PSV
  LIVE

  LIVE: Wel kansen, geen doelpunten bij wedstrijd NEC tegen Jong PSV

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!