Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst met Orkun Kökçü, die in de basis stond tegen NAC. © BSR Agency

Van Bronckhorst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

Trainer Giovanni van Bronckhorst neemt volgende maand met een derde plaats afscheid bij Feyenoord. ,,We zijn heel tevreden met het feit dat we Europees voetbal hebben behaald", zei hij na de eenvoudige 0-4 zege op NAC Breda bij FOX Sports. ,,Het gevoel overheerst wel dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV, alleen dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het wel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Europees voetbal spelen.”

Van Bronckhorst was tevreden over het spel van Dylan Vente en Orkun Kökcü. Beide talenten hadden een basisplaats omdat Robin van Persie, Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis niet inzetbaar waren. ,,Ik vond ze goed spelen. Ze wilden de bal hebben en deden er vaak goede dingen mee.”

Vente tekende voor 2-0, met dank aan een blunderende doelman Benjamin van Leer. ,,Je ziet zijn kwaliteiten", zei Van Bronckhorst. ,,Zijn ontwikkeling kan sneller, maar vanwege omstandigheden speelt hij nog niet veel wedstrijden op het hoogste niveau. Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in kan komen."