Volledig scherm
Bilal Basacikoglu krijgt de rode kaart van Dennis Higler na zijn overtreding op Thulani Serero. © ANP Pro Shots

Van Bronckhorst na rode kaart Bilal: 'Niet slim van hem'

Giovanni van Bronckhorst denkt dat de rode kaart voor Bilal Basaçikoglu het kantelpunt betekende in de uitwedstrijd tegen Feyenoord tegen Vitesse (3-1). De aanvaller werd in de 65ste minuut van het veld gestuurd, omdat hij aan de zijlijn wild kwam invliegen op Thulani Serero. 

,,Rood was terecht, het gebeurde vlak voor me'', zei Van Bronckhorst. ,,Het was niet een heel slimme overtreding. Daar ga ik wel met hem over praten.''

Toch was Van Bronckhorst mild voor Basaçikoglu, die eindelijk een kans in de basis had gekregen omdat Sam Larsson geblesseerd is. ,,In een wedstrijd zitten veel momenten van emotie. Vaak moet je in een splitsecond beslissen wat je doet. Dan maak je niet altijd de juiste keuzes. Dat was vandaag met Bilal zo. Door zo'n actie kwamen we met tien man te staan. Vlak daarna kregen we een tegendoelpunt'', zei Van Bronckhorst, die in de slotfase ook Tyrell Malacia rood zag krijgen.

,,We hebben een hoop schade opgelopen'', mopperde Van Bronckhorst. ,,We raken steeds verder achterop, maar we moeten toch naar boven blijven kijken.''

  1. Sturing voltooit Europese missie Vitesse
    PREMIUM

    Sturing voltooit Europese missie Vitesse

    UTRECHT - Het is de hoofdbrekens waard geweest. Het risico. Het ingrijpen. Marc van Hintum en Joost de Wit hebben als directie in april het zwaarste en wreedste redmiddel moeten gebruiken om Vitesse uit de dood te laten herrijzen. Maar na een werkelijk zinderende finale van de play-offs blijkt het ontslag van Henk Fraser en de komst van interim-coach Edward Sturing de sleutel tot het succes in Arnhem. De Gelderse club zit op 19 juni bij de UEFA in de pot voor de tweede voorronde van de Europa League. De missie is geslaagd.