Volledig scherm
Bilal Basacikoglu krijgt de rode kaart van Dennis Higler na zijn overtreding op Thulani Serero. © ANP Pro Shots

Van Bronckhorst na rode kaart Bilal: 'Niet slim van hem'

Giovanni van Bronckhorst denkt dat de rode kaart voor Bilal Basaçikoglu het kantelpunt betekende in de uitwedstrijd tegen Feyenoord tegen Vitesse (3-1). De aanvaller werd in de 65ste minuut van het veld gestuurd, omdat hij aan de zijlijn wild kwam invliegen op Thulani Serero. 

,,Rood was terecht, het gebeurde vlak voor me'', zei Van Bronckhorst. ,,Het was niet een heel slimme overtreding. Daar ga ik wel met hem over praten.''

Toch was Van Bronckhorst mild voor Basaçikoglu, die eindelijk een kans in de basis had gekregen omdat Sam Larsson geblesseerd is. ,,In een wedstrijd zitten veel momenten van emotie. Vaak moet je in een splitsecond beslissen wat je doet. Dan maak je niet altijd de juiste keuzes. Dat was vandaag met Bilal zo. Door zo'n actie kwamen we met tien man te staan. Vlak daarna kregen we een tegendoelpunt'', zei Van Bronckhorst, die in de slotfase ook Tyrell Malacia rood zag krijgen.

,,We hebben een hoop schade opgelopen'', mopperde Van Bronckhorst. ,,We raken steeds verder achterop, maar we moeten toch naar boven blijven kijken.''

  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”