Volledig scherm
Orkun Kökcü. © BSR Agency

Van Bronckhorst puzzelt: wel of geen Kökçü?

Giovanni van Bronckhorst moet voor de thuiswedstrijd tegen Willem II een belangrijke knoop doorhakken. De top van Feyenoord schreeuwt van de daken dat de eigen jeugd steeds meer voorrang zal krijgen en Orkun Kökçü liet zich verleden week in Arnhem weer nadrukkelijk zien als technisch begaafde middenvelder.

Maar voor Willem II thuis zou Van Bronckhorst ook kunnen kiezen voor Nicolai Jørgensen als diepe spits en Robin van Persie als diepste middenvelder. Dat zou betekenen dat eigen kweek Kökçü zijn basisplaats alweer kwijt is. ,,Of ik tegen Willem II moet kiezen tussen Jørgensen, Van Persie en Kökçü? Er zijn meer mogelijkheden, dat zien jullie morgenavond wel’’, zei Van Bronckhorst.

De trainer vertelde tijdens zijn wekelijkse persbabbel dat Kökçü ook op andere posities uit de voeten kan. Bijvoorbeeld vanaf de linkerkant waar Sam Larsson nu speelt. ,,Maar op het middenveld komt hij het beste tot zijn recht, dat klopt’’, zegt Van Bronckhorst, die keeper Kenneth Vermeer en middenvelder Tonny Vilhena weer kan opstellen nadat ze in Arnhem tegen Vitesse geblesseerd aan de kant moesten blijven.

Blessures

Volledig scherm
Jeremiah St. Juste in duel met Vitesse. © BSR Agency

Jeremiah St. Juste is er met een hamstringblessure voorlopig niet bij. Normaal gesproken keert Eric Botteghin terug in de basiself en zal Cuco Martina rechtsback spelen. Voor Sven van Beek en Bart Nieuwkoop, allebei producten van de eigen jeugdopleiding, lijkt er voorlopig geen plaats meer in de basiself.

,,Jeremiah heeft teveel blessures gehad sinds hij voor Feyenoord speelt. Het is een jongen met een atletisch lichaam, we weten niet waar het aan ligt. En dat ik Botteghin liet invallen in Arnhem en niet Van Beek had ook met de kopkracht van Botteghin te maken. Van Beek kwam op de bank na de rode kaart tegen PSV. Maar hij had toen een lastige periode.’’