Donny van de Beek won met Ajax met 3-0 van RKC.
Volledig scherm
Donny van de Beek won met Ajax met 3-0 van RKC. © BSR Agency

Van de Beek: Of ik Frenkie ga bellen over Getafe? Dat zou best kunnen

Donny van de Beek richtte het vizier na de zakelijke zege op RKC Waalwijk (3-0) direct op donderdag, wanneer de Europa League-wedstrijd tegen Getafe op het programma staat. ,,Dan moet er wel echt een tandje bij.”

Van de Beek zag gisteren op tv hoe Getafe, dat verrassend derde staat in Spanje, maar nipt met 2-1 verloor bij FC Barcelona. Bij de Catalanen stond zijn voormalig ploeggenoot Frenkie de Jong in de basis. ,,Of ik Frenkie nog ga bellen of appen?”, reageerde hij op een vraag bij FOX Sports. ,,Dat zou best kunnen. Hij is altijd wel slim en weet wat de krachten van een tegenstander zijn en wat niet.”

Bekijk de samenvatting van Ajax - RKC Waalwijk (Premium).

Zelf heeft de middenvelder ook wel een aardig beeld van wat Ajax donderdag in Spanje te wachten staat. ,,Het is een fysiek sterke ploeg en ze gaan er vol op. Zelfs in Camp Nou tegen Barcelona zetten ze hoog druk, dat durven niet veel ploegen. We zullen ons daar goed op moeten voorbereiden.”

Dat het spel tegen RKC geen blauwdruk mag zijn voor het Europese treffen met Getafe kon Van de Beek slechts beamen. ,,We speelden vandaag niet ons beste voetbal. Al pakken we gelukkig wel drie punten en zijn we verder uitgelopen. Maar donderdag moet er zeker een tandje bij.”