Volledig scherm
© Proshots

Van de Looi weg bij Willem II

Erwin Van de Looi is per direct vertrokken als trainer van Willem II. De oud-voetballer van Vitesse en in Wijchen opgegroeide trainer hoorde gisteren nog de directie steun uitspreken, maar nu is hij alsnog zelf opgestapt. Assistent Reinier Robbemond fungeert de komende tijd als interim-trainer.

,,Hoewel de club in een statement duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen gaan als hoofdtrainer, heb ik na indringende gesprekken in mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer van Willem II'', aldus Van de Looi in een statement. 

De laatste weken groeide de onrust onder de fans, eergisteren kwamen de vijf supportersgroeperingen met een motie van wantrouwen richting Van de Looi. ,,Hoewel we ons vorig seizoen al snel veilig speelden en we ook dit jaar handhaving weer volledig in eigen hand hebben én we de halve finale van het bekertoernooi bereikt hebben, moet ik helaas toch constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen volledig is omgekeerd'', reageert het lijdend voorwerp. 

Teleurstellend

,,De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt. Ik wil de spelers en staf bedanken voor de zeer prettige samenwerking de afgelopen anderhalf jaar én de warme steun in de afgelopen dagen. Ik wens de club Willem II voor de toekomst al het beste.''

Technisch directeur Joris Mathijsen houdt het bij een kort statement. ,,Wij betreuren de situatie die de afgelopen dagen is ontstaan, maar respecteren uiteraard de keuze van Erwin om nu te stoppen. Daarnaast willen we hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor de club gedurende de afgelopen anderhalf jaar. We wensen Erwin uiteraard veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe club.''