Volledig scherm
© AD Sportwereld

Van den Brom hoopt op afscheid met beker

TussenbalansNog een paar dagen tot de start van de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag onder meer nummer 7 van de eredivisie, AZ.

Tussenbalans

Het geroemde AZ viel ver weg in de eerste seizoenshelft. Bjørn Johnsen blijkt vooralsnog geen doelpuntenmachine en ook was er voorin pech door het wegvallen van talent Myron Boadu (zware enkelblessure). Daarnaast heeft aanvoerder Guus Til het moeilijk in zijn nieuwe rol. Wat ook niet helpt: de defensie schuttert vaak.

Let op hem!

Stijn Wuytens (29) is zo’n speler die je pas mist als hij er niet is. Welnu, de Belg is er al een half seizoen niet bij vanwege een blessure en prompt staat heel het elftal uit het lood. AZ heeft goede hoop dat het in de tweede seizoenshelft weer op hem kan rekenen.

Volledig scherm
Stijn Wuytens © ProShots

In & uit

In de laatste linie lijkt AZ grote behoefte te hebben aan vers bloed, gezien de matige inbreng van Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos. Maar op het transferfront blijft het muisstil. AZ gokt op een herboren Calvin Stengs, die terug is van een blessure, en verwacht achterin veel van de weer herstelde Stijn Wuytens.

Klus voor de coach

In zijn laatste maanden als trainer van AZ zal John van den Brom er alles aan willen doen om toch in elk geval de play-offs voor Europees voetbal te halen. Dat én graag weer een bekerfinale, traditioneel het meest favoriete toernooi van AZ het laatste decennium.