Volledig scherm
Mitchell van der Gaag. © Pro shots

Van der Gaag tekent voor twee seizoenen bij NAC

'De club leeft gigantisch'Mitchell van der Gaag wordt de nieuwe hoofdtrainer van NAC. De oefenmeester komt over van Excelsior en is de opvolger van Stijn Vreven, die de laatste anderhalf jaar de touwtjes in handen had in Breda. Van der Gaag tekent een contract voor twee seizoenen met optie op nog een jaar en wordt later vandaag gepresenteerd.

Van der Gaag, afkomstig uit Zutphen, zegt de uitdaging te hebben gevonden die hij zocht. ,,De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland", zegt de nieuwe trainer op de clubsite.

Van der Gaag spreekt Engels, Portugees en heeft gevoel voor de Spaanse taal. Als voetballer speelde hij twee jaar in Schotland bij Motherwell. Daarna woonde hij dertien jaar in Portugal, het land waar hij verknocht aan is geraakt en zijn eerste stappen zette als zelfstandig hoofdtrainer. Na Maritimo Funchal, Belenenses (beide Portugal), Ermis Aradippou (Cyprus), FC Eindhoven en Excelsior wordt NAC de zesde club van Van der Gaag.

Tegenpool

In veel is de gestructureerde Van der Gaag een tegenpool van Vreven. Minder expressief, wars van gedoe, houdt niet van poppenkast en bedachtzaam. Hij is iemand die past binnen het profiel van een trainer, zoals eerder door technisch directeur Smulders geschetst, die verschillende specialisten bindt en leiding kan geven aan een (grote) groep coaches.