Van Dijk heeft EK als volgend doel: ‘Wij weten wat we beter moeten doen’

videoAls beste verdediger van Europa verschijnt Virgil van Dijk morgenavond in het Volksparkstadion van Hamburg aan de aftrap voor het uitduel van Oranje met Duitsland in de EK-kwalificatie. 

In het land van de viervoudig wereldkampioen hebben ze veel respect voor de verdediger van FC Liverpool. “Als ik naast hem sta en naar boven kijk, dan heb ik het gevoel dat ik in de schaduw sta”, zei aanvaller Timo Werner.

Bescheiden als hij is, wilde Van Dijk in de perskamer van het stadion van HSV niet te lang stilstaan bij alle persoonlijke prijzen waarmee het kalenderjaar 2019 kan afsluiten. “Duitsland heeft heel sterke spelers”, zei hij. “Ze hebben een minder jaar gehad, maar zijn weer helemaal terug. Wij hebben nu ook weer een goede lichting spelers en willen naar het EK.”

“Een zege hier op Duitsland zou ons daarmee enorm bij helpen”, besefte Van Dijk. “Wij denken ook dat dit mogelijk is maar we zullen beter moeten verdedigen dan in de vorige drie duels met hen in het afgelopen jaar. Wij weten wat we beter moeten doen. En we denken ook te weten hoe we ze pijn kunnen doen.”

Volledig scherm
Virgil van Dijk tijdens de persconferentie in Hamburg. © REUTERS
Volledig scherm
Virgil van Dijk tijdens de persconferentie in Hamburg. © EPA