Volledig scherm
Virgil van Dijk. © ANP

Van Dijk in het zonnetje gezet voor 25ste interland

Met de aanvoerdersband stevig om zijn bovenarm speelt Virgil van Dijk tegen Wit-Rusland zijn 25ste wedstrijd voor het Nederlands elftal. De jubilerende verdediger krijgt van de KNVB een zilveren schaal als aandenken.

De 27-jarige Van Dijk debuteerde op 10 oktober 2015 in een gewonnen uitduel met Kazachstan in Astana: 3-1. De verdediger van Liverpool maakte drie doelpunten voor Oranje. Zijn meest recente treffer was de gelijkmaker van vier maanden geleden tegen Duitsland (2-2). Met dank aan dat doelpunt mag Oranje komende zomer aan de finaleronde van de Nations League deelnemen.

Volg hier het liveblog van het duel tussen Oranje en Wit-Rusland. 

Luister hier naar de AD Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou, Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Hidde van Warmerdam. ‘Oranje is verder dan Duitsland'.

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!