Volledig scherm
Virgil van Dijk. © Getty Images

Van Dijk in top 10 beste spelers FIFA 20

Met een rating van 90 gemiddeld meldt Virgil van Dijk zich in de top 10 van beste spelers in het voetbalspel FIFA 20. 

De aanvoerder van Oranje is de hoogst beoordeelde verdediger van het spel en heeft onder andere dezelfde rating als zijn teamgenoot Mohamed Salah bij Liverpool. In de top 10 plaatst Electronic Arts, de ontwikkelaar van het spel, Van Dijk als zevende. Hij heeft dezelfde rating als Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) en Luka Modric (Real Madrid). 

De top 6 van beste spelers bestaat uit Jan Oblak, Kevin de Bruyne, Eden Hazard (allen 91 gemiddeld), Neymar (92), Cristiano Ronaldo (93) en Lionel Messi (94). Ten opzichte van de FIFA-editie van vorig jaar maakt Van Dijk een flinke sprong. De centrale verdediger had toen een ranking van 85 gemiddeld.

  1. Tukkers verheugen zich op een ouderwetse Twentse derby

    Tukkers verheugen zich op een ouderwetse Twentse derby

    • De laatste keer dat FC Twente Heracles ontving in de Eredivisie was op 29 september 2017. De thuisploeg won met 2-1 door goals van Fredrik Jensen (2') en Danny Holla (76'). Paul Gladon (52') scoorde voor de bezoekers. • Geen van de spelers in de huidige selecties van Twente en Heracles scoorde ooit in de Twentse derby. • Tegen geen enkele andere tegenstander heeft FC Twente momenteel een langere zegereeks in eigen huis in de Eredivisie.