24 mei 1995: Ajax klopt AC Milan en wint de Champions League.
Volledig scherm
24 mei 1995: Ajax klopt AC Milan en wint de Champions League. © ANP

Veel aandacht voor 25ste verjaardag 'Ajax wint Champions League'

Het gaat dit weekend niet onopgemerkt voorbij dat Ajax 25 jaar geleden de Champions League wist te winnen. AD Sportwereld heeft een minispecial in petto en Ziggo Sport besteedt zondag, op de dag dat het exact 25 jaar geleden is, tussen 18.00 uur tot 22.55 uur uitgebreid aandacht aan het memorabele Europese avontuur van de Amsterdamse club in het seizoen 1994/1995.

De sportzender, hoofdsponsor van Ajax, herhaalt de finale tegen AC Milan (1-0) en halve eindstrijd tegen Bayern München (5-2) op het open kanaal. Ziggo Sport blikt met Danny Blind terug op de overige Europese duels van dat seizoen tegen AC Milan, AEK Athene, Salzburg en Hajduk Split.

Ook Ajax zelf besteedt veel aandacht aan de laatste Europese hoofdprijs. Op de site van de club zijn de hele week samenvattingen van de Europese campagne te zien. Ajax zendt zondag vanaf 20.30 uur de finale nog eens uit op de eigen website. Ajax Media staat die hele dag uitgebreid stil bij de eindstrijd.

Het jaarboek van de club uit de hoofdstad van dit seizoen heeft ook het thema ‘Ajax wint de Champions League in 1995'. In het jubileumnummer staan interviews met Louis van Gaal, Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Marc Overmars en Edwin van der Sar. Het jubileumboek komt over een paar weken uit. 

AD Sportwereld heeft interviews met onder anderen Danny Blind, een ooggetuige-verhaal van Hugo Borst uit Wenen en Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou schetsen in verhalen een beeld over de kracht van het Ajax van toen.

De cover van AD Sportwereld.
Volledig scherm
De cover van AD Sportwereld. © AD