Volledig scherm
Tussenbalans FC Utrecht © AD Sportwereld

‘Venomenema’ is op dreef in een rustige Domstad

TussenbalansNog één dag tot de start van de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag onder meer nummer 4 van de eredivisie, FC Utrecht.

In & uit

Het is best rustig in de Domstad. De grote aanwinst is al binnen: Riechedly Bazoer (22) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Wolfsburg. Intern heerst tevredenheid over de selectie en de club kijkt alleen rond voor een eventuele buitenkans. Qua uitgaande transfers wordt ook geen vuurwerk verwacht.

Klus voor de coach

Simpelweg de ingeslagen weg voortzetten. Advocaat kantelde het sentiment en Utrecht lijkt de gedoodverfde kanshebber voor de vierde plek. Zijn grootste vraagstuk wordt het middenveld, wat goed stond met Joris van Overeem, Simon Gustafson en Urby Emanuelson. Wat doet hij met Sander van de Streek? En waar komt Bazoer te spelen? Een luxeprobleem dus.

Let op hem!

Nick Venema (19) liet zich als invaller al meteen zien met een aantal goals en scoorde tegen Ajax toen hij voor het eerst een basisplaats had. Op trainingskamp in Spanje nam ‘Venomenema’ alle Utrechtse treffers voor zijn rekening. Het talent uit Austerlitz is op dreef en hij is dan ook dé spelers om op te letten in de tweede seizoenshelft.

Tussenbalans

Na een moeizame start en het snelle ontslag van coach Jean-Paul de Jong herpakte Utrecht zich. Onder de nieuwe trainer Dick Advocaat werden al snel resultaten geboekt en dat ging tegen het einde van de winterstop steeds vaker gepaard met goed voetbal. De huidige vierde plek is een uitstekende prestatie.

Volledig scherm
Nick Venema. © ANP Pro Shots