Volledig scherm
PREMIUM
Michel Vlap. © BSR Agency

Verkoop Vlap naar Anderlecht levert Heerenveen jackpot op

Het lijkt niet meer de vraag óf, maar wanneer Michel Vlap het paars-wit van Anderlecht over zijn schouders trekt. Een topclub die voor hem zowel sportief als persoonlijk een logische keuze is.

Quote

Geruchten waren er de afgelopen maanden volop, van Atalanta Bergamo tot Hoffenheim, maar uiteinde­lijk pakte slechts één club door: Anderlecht.

Door Sander de Vries

SC Heerenveen en Anderlecht moeten de laatste contractuele plooien nog gladstrijken, maar dan vertrekt Michel Vlap (22) voor zo’n 8 miljoen naar de Belgische hoofdstad. Dat bedrag kan door door­verkooppercentages nog verder oplopen.

Voor Heerenveen gloort een schitterende deal. Opnieuw verkoopt de club, nadat Kik Pierie deze zomer al voor bijna 5 miljoen naar Ajax vertrok, een voetballer die het zelf opleidde voor een fors bedrag.

Maar naast deze overeenkomst, zijn er bovenal veel verschillen tussen Pierie en Vlap. Waar Pierie vanaf zijn eerste schreden in de jeugdopleiding van Heerenveen werd gezien als een toptalent, liet de doorbraak van Vlap lang op zich wachten. Groeistuipen hinderden de Friese voetballer lange tijd in zijn ontwikkeling.

,,Geregeld moest ik huilen als ik thuiskwam”, zei Vlap al eerder over zijn jaren als jeugdspeler bij Heerenveen. ,,Ik heb zelfs overwogen er helemaal mee te stoppen.”