Vier Nederlanders in beste team Nations League

SamenvattingenDe UEFA heeft Memphis Depay, Frenkie de Jong, Marten de Roon en Matthijs de Ligt opgenomen in het zogenoemde 'Team of the Tournament' van de finaleronde van de Nations League.


De vier Nederlanders vormen een sterrenelftal met de Portugezen Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Raphaël en Ruben Dias. De Engelse doelman Jordan Pickford en de Zwitsers Manuel Akanji en Kevin Mbabu completeren de ploeg.

Oranje verloor zondag van Portugal (0-1) in de finale van de Nations League. Gonçalo Guedes maakte in de zestigste minuut het enige doelpunt. Engeland won de troostfinale tegen Zwitserland door strafschoppen, na een gelijke stand na afloop van de reguliere speeltijd en verlenging (0-0).

Bekijk hieronder de samenvatting van Portugal - Nederland

Bekijk hieronder de samenvatting van Engeland - Zwitserland

Volledig scherm
Het Nations League-team van 2019. © Nations League
  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!