Virgil van Dijk constant uitgefloten door Engelse fans: ‘Beschamend’

Virgil van Dijk maakte bij Liverpool een uitstekend seizoen mee. De Nederlandse captain werd verkozen tot beste speler van de Premier League en leidde The Reds naar winst in de Champions League. In de halve finale van de Nations League tussen Oranje en Engeland zaten blijkbaar weinig Liverpool-fans tussen de Engelse supporters. Van Dijk werd voortdurend uitgefloten.

,,Virgil van Dijk, speler van het jaar in Engeland, heersende speler bij Liverpool, kampioen van Europa, rolmodel, bewonderenswaardig persoon op en buiten het veld, ondersteuner van het Rode Kruis, betaalde een kerstfeest op Anfield voor 120 kinderen die aan kanker lijden, wordt nu uitgejoeld door Engelse fans", zette Henry Winter, journalist van The Times, gisteravond op Twitter. 

De journalist kreeg veel bijval. Zijn tweet werd bijna tienduizend keer geretweet en ook Gary Lineker had geen goed woord over voor het fluitconcert aan het adres van Van Dijk. ,,Beschamend", vond Lineker. 

Zelf had Van Dijk weinig last van het gefluit, zo zei hij. ,,Ik heb het wel gehoord ja, maar wat kan je er tegen doen? Het doet me niet veel eerlijk gezegd. Iedereen mag zijn mening uiten en ‘boe’en’ wat hij wil. Daar kun je niets tegen doen.”

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!