Volledig scherm
© Kay int Veen
3
EINDE
2
 • Navarone Foor 6'
 • Bryan Linssen 37'
 • Maikel van der Werff 67'
 • Marcus Edwards 51'
 • Jerdy Schouten 69'

Vitesse en Excelsior zorgen voor prima eredivisiestart van 2019

Vitesse beleeft een droomstart in 2019. Met de 3-2 zege op Excelsior valt bij bij alles en iedereen in het Arnhemse kamp een last van de schouders. De Gelderse club staat vierde in de eredivisie en heeft, met moeite, afgerekend met de angstgegner uit Kralingen.

Vitesse struikelde de voorbije drie seizoenen steevast over Excelsior. Vorig jaar was er verlies (2-1) in GelreDome, de jaargangen daarvoor bleef de Arnhemse club steken op gelijke spelen (2-2 en 0-0).

Volledig scherm
© Kay int Veen

Maar bij de hervatting van de competitie zorgden Navarone Foor en Bryan Linssen voor rust voor een marge. Foor scoorde na een fraai uitgespeelde aanval, Linssen kopte een hoekschop van Martin Ødegaard binnen. Excelsior voelde tussendoor de pijn van de VAR. Een kopgoal van Jurgen Mattheij werd afgekeurd.

Vlak na rust kreeg de Rotterdamse formatie alsnog zijn goal. Marcus Edwards, plaag voor de Arnhemse defensie, schoot vlak en strak raak: 2-1. Maikel van der Werff zorgde daarna weer voor een marge van twee (3-1), maar meteen maakte Jerdy Schouten de 3-2.

Met angst en beven trok Vitesse die stand over het eindsignaal.

Volledig scherm
© Paul Meima
 1. LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming
  LIVE

  LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!