Volledig scherm
© Kay int Veen
3
EINDE
2
  • Navarone Foor 6'
  • Bryan Linssen 37'
  • Maikel van der Werff 67'
  • Marcus Edwards 51'
  • Jerdy Schouten 69'

Vitesse en Excelsior zorgen voor prima eredivisiestart van 2019

Vitesse beleeft een droomstart in 2019. Met de 3-2 zege op Excelsior valt bij bij alles en iedereen in het Arnhemse kamp een last van de schouders. De Gelderse club staat vierde in de eredivisie en heeft, met moeite, afgerekend met de angstgegner uit Kralingen.

Vitesse struikelde de voorbije drie seizoenen steevast over Excelsior. Vorig jaar was er verlies (2-1) in GelreDome, de jaargangen daarvoor bleef de Arnhemse club steken op gelijke spelen (2-2 en 0-0).

Volledig scherm
© Kay int Veen

Maar bij de hervatting van de competitie zorgden Navarone Foor en Bryan Linssen voor rust voor een marge. Foor scoorde na een fraai uitgespeelde aanval, Linssen kopte een hoekschop van Martin Ødegaard binnen. Excelsior voelde tussendoor de pijn van de VAR. Een kopgoal van Jurgen Mattheij werd afgekeurd.

Vlak na rust kreeg de Rotterdamse formatie alsnog zijn goal. Marcus Edwards, plaag voor de Arnhemse defensie, schoot vlak en strak raak: 2-1. Maikel van der Werff zorgde daarna weer voor een marge van twee (3-1), maar meteen maakte Jerdy Schouten de 3-2.

Met angst en beven trok Vitesse die stand over het eindsignaal.

Volledig scherm
© Paul Meima
  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.