Volledig scherm
Cyriel Dessers. © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Cyriel Dessers 80'
  • Bryan Linssen 66'

Vitesse faalt bij Heracles

ALMELO - Vitesse heeft verzuimd de koppositie in de eredivisie over te nemen. De equipe van coach Leonid Sloetski liet zaterdagavond een surplus aan kwaliteit onbenut tegen Heracles Almelo. Een zwakke beurt leverde in Overijssel zo slechts 1-1 op. En met dat punt mocht de Arnhemse club nog blij zijn.

Bij Vitesse ontbraken Thulani Serero, Hilary Gong, Charly Musonda en Matus Bero. De Zuid-Afrikaan rondde zijn transfer naar Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten verder af. Gong en Musonda haakten afgelopen week af door zware knieblessures.

Revalideren

De Belg Musonda keerde zaterdag al terug naar Londen, om bij Chelsea verder te revalideren. Vitesse vreest dat de huurling lange tijd is uitgeschakeld. Bero zat niet bij de wedstrijdselectie na een hersenschudding, opgelopen in de vorige competitieronde tegen PEC Zwolle.

Vitesse miste vier man, maar had ook dan nog een surplus aan kwaliteit in huis. Dat kwam er absoluut niet uit in Overijssel.

Slordig maar wel offensief

Ondanks veel slordigheid opende de equipe van Sloetski nog wel offensief in Almelo. Jay-Roy Grot (twee keer), Bryan Linssen en Tim Matavz waren dicht bij een openingstreffer.

Maar nog binnen het halve uur zakte Vitesse al in. Zodoende kreeg Heracles controle. Doelman Remko Pasveer moest vlak voor rust tweemaal redding brengen bij een inzet van Cyriel Dessers en een indraaiende hoekschop. Vlak na rust had de doelman geen antwoord op de Almelose dadendrang, maar miste Mauro Junior voor een leeg doel.

Linssen zorgt voor voorsprong

In Almelo ontstond zo een status-quo. Maar vanuit die patstelling kwam het fletse Vitesse door Linssen ineens op voorsprong. Een lange bal van Pasveer en doorkoppen van Grot opende alle ruimte op links. Daar kwam Max Clark met een prima voorzet, die door Linssen met klasse werd afgewerkt: 0-1.

Duw niet als overtreding gezien

Heracles kwam tien minuten voor tijd terug. Danilho Doekhi liet zich in het duel met Dessers kinderlijk eenvoudig wegzetten. De spits van de Almelose club duwde wel. Arbiter Manschot en de Var zagen er geen overtreding in, waardoor de schuiver van Dessers goed was voor de 1-1.

Vitesse overleefde daarna. Zo hield Pasveer stand bij een opgelegde kans voor Silvester van der water.

Heracles Almelo-Vitesse 1-1 (0-0)

65. Linssen 0-1. 80. Dessers 1-1

Gele kaarten: Van der Water, Bakboord (Heracles), Tannane, Linssen (Vitesse)

Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Pröpper (78. Van den Buijs), Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Merkel, Konings (73. Szöke); Van der Water, Dessers, Mauro Junior (88. Dos Santos).

Vitesse: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark (90. Lelieveld); Tannane, Bazoer, Foor, Grot (88. Darfalou); Linssen, Matavz (61. Buitink).

Lees hieronder nog een keer het live-verslag