Volledig scherm
Martin Ødegaard, de grote man bij Vitesse. © BSR Agency
1
EINDE
3
  • Peter van Ooijen 68'
  • Vyacheslav Karavaev 23'
  • Martin Ødegaard 39'
  • Matúš Bero 83'

Vitesse teert op brille Ødegaard

Vitesse treft in de play-offs FC Groningen. De Arnhemse club eindigt met een 3-1 zege bij VVV-Venlo op de vijfde plek in de eredivisie. Aan de hand van Martin Ødegaard is nu een Europees ticket het doel.

Door Lex Lammers 

Ødegaard (20) was in Venlo van de buitencategorie bij Vitesse, zoals zo vaak. De Arnhemse aanvallen liepen via de Noor en zijn ingevingen zorgden ook voor de openingen in de Limburgse defensie. Eens te meer teerde de Gelderse eredivisionist op de brille van de huurling van Real Madrid.

Ødegaard stond aan de basis van de 0-1, na 23 minuten. Hij bracht Vyacheslav Karavaev in stelling. De Rus krulde de bal fraai binnen. Dat was ook de eerste competitietreffer van de back voor Vitesse.

Volledig scherm
© BSR Agency

Met een individuele actie zorgde Ødegaard na 39 minuten zelf voor de 0-2. De Noor kreeg wel alle tijd en ruimte om aan te leggen en doelman Delano van Crooij ging niet vrijuit. De keeper viel na 20 minuten in voor Lars Unnerstall, die zich na een slappe terugspeelbal van Jay-Roy Grot blesseerde.

VVV kwam na rust nog terug. De Limburgers toonden een portie meer beleving en sloten via Peter van Ooijen aan tot 1-2. Daarna dicteerde Vitesse tot het einde. Matus Bero maakte de 3-1 en zorgde daarmee dat Vitesse als vijfde eindigde in de eredivisie.

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!