Volledig scherm
Tim Matavz en Jay Roy Grot vieren feest. © BSR Agency
0
EINDE
2
  • Jay-Roy Grot 55'
  • Tim Matavz 70'

Vitesse zonder al te veel moeite langs Willem II

Vitesse heeft in Tilburg met 0-2 gewonnen van Willem II. In een matig duel waren doelpunten van Jay Roy Grot en Tim Matavz voldoende voor de winst. Willem II heeft al sinds 2011 niet meer in eigen huis van de Arnhemmers gewonnen. 

Willem II had weinig in te brengen tegen Vitesse. Zonder de Griekse spits Vangelis Pavlidis had het moeite om aanvallend in de buurt te komen van doelman Remko Pasveer. Marios Vrousai nam de plaats van de aan zijn voet geblesseerde Pavlidis in de spits in, maar kon geen vuist maken.

Kansen voor Grot

In de eerste helft kreeg Jay Roy Grot, de vervanger van de geschorste Richedley Bazoer, meerdere kansen. Pas na rust wist hij eindelijk het net te vinden. Een fout van Willem II-verdediger Fernando Lewis zorgde ervoor dat Grot op aangeven van Bryan Linssen de bal voor het intikken had, en dat buitenkansje liet hij niet liggen. Even later zorgde Matavz na een twijfelachtig optreden van keeper Wellenreuther voor de beslissing. Adrie Koster probeerde met de debuterende spits Paul Gladon nog door de verdediging van Vitesse te breken, maar zonder succes.

Mede door de 0-2 overwinning is de ploeg van Leonid Sloetski prima aan het nieuwe seizoen begonnen. Vorige week speelden de Arnhemmers 2-2 gelijk tegen Ajax, waardoor Vitesse na twee duels op vier punten staat. Willem II blijft na de 1-3 overwinning bij PEC Zwolle steken op drie punten.

,,Het was een goede wedstrijd. Willem II heeft bijna geen kans gekregen. Ondanks dat het niet onze allerbeste optreden was, ben ik erg tevreden. Een clean sheet in een uitwedstrijd is altijd belangrijk", aldus Sloetski na afloop tegen FOX Sports. Over Grot was hij ook positief. ,,Hij is ongelooflijk sterk. Ik heb nog nooit iemand met zijn lengte gezien met slechts 6% vet. Hij ziet er erg sterk uit, maar is van binnen nog erg jong.”

Willem II-trainer Koster was uiteraard minder tevreden. ,,Vitesse maakte een heel goede indruk. Het was lastig voor ons om er in de eerste helft doorheen te komen. We begonnen sterker aan de tweede helft, maar maakten fouten die we niet moeten maken. We hebben het aan onszelf te wijten dat we deze wedstrijd verliezen.”

Volledig scherm
Matavz ontvangt de felicitaties van Sloetski. © BSR Agency
Volledig scherm
Bryan Linssen en Tim Matavz. © BSR Agency
Volledig scherm
Adrie Koster blijft achter met lege handen. © BSR Agency