Volledig scherm
De fotoshoot van de Oranjevrouwen © anp

Voorspelling: Oranje haalt kwartfinale WK

Volgens statistiekbureau Infostrada gaat het Nederlands elftal de kwartfinales van het WK in Canada halen. Het bedrijf heeft de sterkte van alle ploegen berekend en verwacht dat Nederland het in de kwartfinale af moet leggen tegen de Verenigde Staten. Duitsland wordt wereldkampioen, verwacht Infostrada.

BijlageDownload

Uit de voorspelling blijkt dat Nederland 77% kans heeft om de poulefase te overleven. Groepswinnaar zal Canada worden, dat 95% kans heeft om bij de laatste zestien te komen.

De ploegen die het hoogst worden ingeschat voor een plekje in de achtste finales zijn Duitsland, Japan, Amerika en Frankrijk. De kans dat zij de volgende ronde halen is 99%. Kansloos zijn Ivoorkust (4%) en Nigeria (9%).

Nederland moet het volgens de berekeningen van Infostrada in de achtste finales opnemen tegen Zwitserland. De kans op winst is dan 65%. Daarna ontmoeten de Oranje Leeuwinnen de Verenigde Staten: het Waterloo voor de vrouwen, aldus Infostrada. De kans dat Oranje dat duel wint is slechts 20%.

Infostrada verwacht dat Duitsland wereldkampioen wordt. De ploeg rekent in de finale af met gastland Canada. Die kans is 64%.

Volledig scherm
© anp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.