Volledig scherm
PREMIUM
Tim Coremans geeft FC Groningen-spits Kaj Sierhuis een kopstoot en krijgt van rood scheidsrechter Kevin Blom. © BSR Agency

Wat bezielt een voorbeeldprof om een kopstoot uit te delen?

'Geen perfecte wezens'Tim Coremans is een van de zachtaardigste spelers van Sparta. Uitgerekend hij vloog zondag bij FC Groningen uit de bocht. Wat bezielt een prof om een kopstoot te geven?

Volledig scherm
Tim Coremans benadeelt zijn ploeg en druipt af. © BSR Agency

Door Dennis van Bergen

Bij Sparta staan ze er nóg van te kijken. Tim Coremans, voorbeeldprof en goedzak, die een kopstoot uitdeelt aan FC Groningen-speler Kaj Sierhuis? Geen trainer of ploeggenoot die het voor mogelijk had gehouden. Maar dat maakt de actie van de doelman er niet minder ernstig om, vinden ze op het Kasteel. 

Want, zegt technisch manager Henk van Stee: ,,Een Spartaan spuugt niet, een Spartaan trapt niet na en een Spartaan geeft geen kopstoten.” En dus legde de Rotterdamse club zich gisteren direct neer bij de strafeis van vier duels schorsing.

  1. Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschoppenreeks
    Mexico naar finale

    Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschop­pen­reeks

    Oranje Onder-17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK. De ploeg van Peter van der Veen verloor vandaag na een zinderende strafschoppenreeks van Mexico. Na negentig minuten stond het 1-1. In de beslissende penaltyserie miste Nederland drie strafschoppen tegen twee voor Mexico. De laatste misser kwam van middenvelder Youri Regeer, die de 12de pingel tegen doelman Eduardo Garcia aan schoot. Nederland speelt zondag om het brons tegen Frankrijk.