Volledig scherm
PREMIUM
© BSR Agency

Wat staat er allemaal op het spel voor Ajax?

Ajax - Valencia is een duel met grote belangen. Wat staat er vanavond allemaal op het spel voor de Amsterdammers? Freek Jansen noteert vijf hete hangijzers.

1. Missie

Tijdens de aandeelhoudersvergadering sprak algemeen directeur Edwin van der Sar nog maar eens de twee doelen uit: de onbetwiste nummer 1 van Nederland worden en structureel aanhaken bij de Europese top. Voor dat laatste is overwintering in de Champions League van groot belang. De halve finale van vorig seizoen was een prestatie van formaat, maar van enige aansluiting op structureel vlak is geen sprake als Ajax een half jaar later niet door de groepsfase komt.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”